Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der kan forekomme mange spørgsmål i forbindelse med et jobinterview, hvad enten der er tale om fastansættelse, deltidsansættelse, praktik eller ansættelse som vikar via et givent vikarbureau.

1. Kan du fortælle mig lidt om dig selv?
Dette spørgsmål virker enkelt, så mange mennesker undlader at forberede sig på det, men det er afgørende. Her er, hvad du skal gøre: Giv ikke din komplette beskæftigelses (eller personlige) historie. Giv i stedet en smagsprøve – en, der er kort og overbevisende, og som viser nøjagtigt, hvorfor du er den rigtige fit til jobbet. Start med de 2-3 specifikke præstationer eller oplevelser, som du ønsker, at intervieweren skal vide og som i herefter kan tale om – nævn også gerne, hvordan din tidligere erfaring placerer dig ift denne specifikke rolle.

2. Hvordan har du hørt om stillingen?
Et andet tilsyneladende uskyldigt interviewspørgsmål, dette er faktisk en perfekt mulighed for at skille sig ud og vise din passion for- og forbindelse til virksomheden. For eksempel, hvis du opdagede virksomheden gennem en begivenhed eller en artikel, skal du dele det. Selv hvis du har fundet opslaget via en tilfældigt opslagstavle, skal du dele det, der specifikt fangede dit øje.

3. Hvad ved du om virksomheden?
Enhver kandidat kan læse virksomhedens side “Om”. Så når interviewere spørger dette, prøver de ikke nødvendigvis at vurdere, om du forstår missionen – de vil vide, om du er interesseret i det, de står for. Start med en linje, der viser, at du forstår virksomhedens mål ved hjælp af et par nøgleord og sætninger fra hjemmesiden, men fortsæt derefter med at gøre det personligt. Sig, “Jeg er personligt trukket af denne mission, fordi …” eller “Jeg tror virkelig på denne tilgang, fordi …”, og del et personlig eksempel eller to.

Det var 3 hurtige, som intervieweren med garanti vil spørge dig om til en jobsamtale. Så forbered dig godt.

EFTERLAD ET SVAR