Midler mod tør hud

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vinteren er hård ved vores hud, og især små børn kan få problemer med kløe og sprukken hud om vinteren. Hvis I døjer med børneeksem, kender I helt sikkert også til de mange gener, tør hud kan medføre. Derfor giver vi her tre tips til, hvordan I kan redde den tørre vinterhud.

Brug en fed creme

Først og fremmest er det selvfølgelig en god idé at give huden en tur med en rigtig fed creme. Decubal, som kan fås på apoteket, er en af de mest kendte og effektive herhjemme. Decubal-cremerne fås i mange forskellige udgaver, og de er fri for parfume, parabener og farve. Det betyder, at de kan bruges på alle familiens medlemmer uden problemer, og de generer ikke området yderligere. Parfumeret creme er nemlig noget af det værste, man kan smøre på irriterede områder, og det bliver bestemt ikke bedre, hvis der er små rifter eller sår.

Decubal-cremerne er rigtig god kvalitet, og derfor kan de være lidt pebrede på apoteket. Ofte kan de heldigvis findes på nettet til en lidt billigere pris, fx her.

Intens pleje over natten

Hvis der skal ekstra skrappe midler til, kan I prøve at give de tørre områder intens pleje over natten. Det gør I ved at smøre en god creme, for eksempel Decubal, på de udsatte steder i et godt tykt lag og pakke området ind. Afhængigt af, hvor det er, kan et par sokker, en langærmet bluse eller lignende bruges til indpakningen.

Det låser fugten inde på det tørre område, så det får en ekstra god behandling. Vi kan næsten garantere, at der kan mærkes tydelig forskel næste morgen.

Kokosolie

Hvis den tørre hud ikke er helt kritisk, kan almindelig kokosolie også bruges som fugtighedscreme. Kokosolien er først flydende ved cirka 25 grader, så det kan betale sig at have den stående et lunt sted. Olien kan købes i alle supermarkeder, og kan bruges på hele kroppen – dog helst ikke i ansigtet, hvor den kan stoppe porerne til og give urenheder.

Selvom kokosolien måske ikke kan kurere de værste tilfælde af tør hud, er den rigtig god til at hele sprukne områder. Derfor er det godt at bruge den på de mest udsatte områder en gang imellem, så den kan hjælpe med at få huden hel igen. Olie fungerer især godt, hvis man smører den på lige efter badet, hvor huden er helt fugtig og modtagelig.

EFTERLAD ET SVAR