Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Alle forældre ønsker at give sine børn trygge rammer i fremtiden. En børneopsparing er en god mulighed for at sikre barnets økonomi, når han eller hun flytter hjemmefra. Se her, hvorfor du bør oprette en børneopsparing.

Reglerne i dag siger, at forældre og bedsteforældre må forære deres børn op til 65.700 kr. hvert år. Der kan gives større gaver, hvis man ønsker det, men så skal der betales en såkaldt gaveafgift på 15 procent.

En børneopsparing er en god mulighed for at indsætte penge på en konto til ens barn, som han eller hun kan gøre brug af, når de bliver gamle nok til at flytte hjemmefra. Typisk får man sin børneopsparing, når man er 18 år, men i visse tilfælde strækker det sig, indtil barnet er 21 år.

Den traditionelle børneopsparing

Den traditionelle børneopsparing er, som navnet antyder, den mest udbredte. Her er tale om en lukket konto, hvor forældre og bedsteforældre har mulighed for at indbetale penge hver måned, som barnet efterfølgende fr.

Der kan i de fleste tilfælde kun oprettes én traditionel børneopsparingskonto pr. barn, hvorfor det er nødvendigt, at man aftaler indbyrdes i familien, hvem der står for kontoen. Typisk vil det være forældrene.

Aktier som børneopsparing

En anden måde, hvorpå man kan starte en børneopsparing, er ved at investere i aktier på barnets vegne. Det kan gøre på forskellige måder, men det er smart at gøre det igennem en ETF’er, hvor investeringen bliver spredt ud på forskellige markeder og i forskellige lande, så risikoen er så lille som muligt.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan du investerer penge, kan du finde en lang række tips og tricks hos MinInvestering.dk, der guider til, hvordan du får mere du af dine penge. Det anbefales ikke, at du sætte dine penge i aktier, hvis du ikke har sat dig ind i tingene på forhånd.

 

EFTERLAD ET SVAR