Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

En god vin af en vis kvalitet bliver bedre med årene. Hvis de opbevares ordentligt. Overvejer du at komme i gang med en vinsamling, er det vigtigt, at du opbevarer vinen efter kunstens regler. Det er dog ikke altid lige til, når hjemmet samtidig fungerer som base for børnene. Her får du et par gode råd til, hvordan du opbevarer din vin, selvom du har børn i huset.

Garagen er ikke et optimalt sted at opbevare vin

Man kunne fristes til at gemme sin vin i garagen, hvor børnene er forment adgang. Det er dog sjældent nogen god idé, da temperaturen er for omskiftelig, og der generelt er for koldt i garagen.

Temperaturen skal være konstant

Vin skal opbevares ved en konstant temperatur på mellem 12-14 grader, hvis resultatet skal være godt. Der må altså hverken være for koldt eller for varmt. Hvis du opbevarer din vin et lunt sted, risikerer du, at den bliver ødelagt. Vil du have mere viden om vin, kan du klikke her.

Din vin skal ligge ned

Opbevarer du din vin stående, vil proppen med tiden skrumpe ind, fordi den ikke får væske. Det vil resultere i, at der kommer ilt ind, og vinen vil oxidere – det samme, der sker med et æble, når det bliver gult, og ikke noget, man som vinsamler bør stræbe efter.

Det gør dog ikke noget, hvis den står op i et par dage, inden du har tænkt dig at åbne den. Men hvis du vil opbevare vinen i længere tid ad gangen, er det vigtigt, at den ligger ned.

Vinen skal have mørke og ro

Du må aldrig opbevare vin et lyst sted. Ikke, hvis du vil gøre dig forhåbninger om, at den er god om mange år, når den skal åbnes. Det ødelægger nemlig både duft- og smagspartikler, og den ældes for hurtigt.

Samtidig er det også vigtigt, at vinen får ro, hvis partiklerne skal have lov til at udvikle sig. Dette gælder især for tanninrige vine, der har godt af at lagre i mange år.

Hvordan skal jeg så opbevare vinen?

Nu har du fået en del viden om, hvordan du ikke skal opbevare din vin. Men hvordan skal man så opbevare den, hvis man have dem i ro og fred for ungerne? Det mest optimale er en kælder, hvor vinen kan opbevares. Det er dog ikke altid, det kan lade sig gøre. Heldigvis findes der også andre alternativer.

Den bedste løsning er at købe et vinkøleskab med lås, så børnene ikke få fingrene i dem. Sørg dog for at have det opbevaret et sted, der ikke er lige midt i stuen.

EFTERLAD ET SVAR