Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvad er egentlig godt for din hund? Hvilken hundemad skal du vælge til familiens bedste ven, og hvornår og hvordan skal det serveres? 

Det er svært nok, at få madplanen til at gå, når man har huset fuld af skrigende børn og en mand, som ikke gider hjælpe til. Og så sidder den der med de tiggende hundeøjne. Hvad skal den have til aftensmad?

Gode råd om hundemad

En hund har særlige behov, og ofte er de anderledes end man lige tror. “Du bliver, hvad du spiser” gælder også for hunde, og derfor er det essentielt at finde frem til den rigtige sammensætning og den rigtige mængde. Er dette ikke på plads, kan din hund blive virkelig syg. Derf or er det vigtigt, at du konsulterer med dyrlægen, inden du vælger mærke og mængde. Og så er der valget mellem tørfoder i form at foderpiller eller vådfoder i form at paté. Tørfoder indholder generelt alle de ting, som din hund behøver, men kig på pakken og tjek med din dyrlæge, om det er det rigtige valg.

Har min hund det godt?

Der er flere ting, du kan holde din hund op mod for at se, hvorvidt den har det godt og får den rigtige sammensætning af hundemad.

Hvordan har pelsen det? Pelsen er hundens spejl til dens indre. Pelsen skal være blød, fyldig, blank og ren. Er den fedtet og tør, kan der være noget galt.

Er din bedste ven for tynd? En hun skal have lidt sul på kroppen. Kan du mærke knoglerne og eventuelt se ribbenene kan der være noget galt med fodermængde og sammensætning.

Er den blevet for fed? I den anden grøft har vi hunden, hvor man ikke kan mærke hofter, ribben og lignende. Hunde kan, ligesom du og jeg, blive fede, og det skyldes uden tvivl foderet.

Er der styr på afføringen? Hundelorte kan man lære meget af. Er den for smattet, fedtet eller tør kan der være noget galt, og så er det også vigtigt, at hunden har afførring 2-3 gange dagligt. Hold øje med pøllen, så holder du øje med hunden.

Vand er vigtigt

Ligesom du kender det fra dig selv, så er det meget vigtigt, at familiens bedste ven altid har adgang til rent og friskt vand. Væske er en vigtig del af kosten, og med tørfoder er det vigtigt, at der altid er adgang til foder.

Vil du sikre dig, at din hund får det rigtige foder? Klik her og læs mere.

EFTERLAD ET SVAR