Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du har et barn, og har har haft det i et stykke tid, så har du helt sikkert også prøvet at dit barn har feber, da det sker ofte hos små børn, hvor deres immunforsvar endnu ikke er så stærkt som hos voksne mennesker. Man skal være meget opmærksom på feber hos små børn, da de også er mere skrøbelige. Det er dog også vigtigt, at man som forældre ikke går  i panik.

I langt de fleste tilfælde så skyldes feber, en eller anden form for virusinfektion, og i langt de fleste tilfælde er disse hurtigt ude af systemet igen efter en god nats søvn. Det absolut vigtigste man skal gøre som forældre, er at sørge for at barnet får nok væske.

Der findes to former for termometre, et til at måle temperaturen i øret (som dette), og så et der måler temperaturen i endetarmen. Det letteste er naturligvis at måle den i øret, der er lettere tilgængeligt, og som barnet ikke være sætte sig så meget imod. Det skal dog med det samme siges, at målingen langt fra er lige så præcis.

Det optimale er derfor at have begge slags termometre. Du kan måle temperaturen i øret, og hvis den viser en temperatur der er alarmerende høj, bør du lave en kontrolmåling for at være sikker på, at denne måling nu også er korrekt. Så siger temperaturen eksempelvis 40 grader i øret, skal du vente lidt med at gå i panik, og foretage en kontrolmåling, der der er flere ting der kan være med til at påvirke et varmere øre.

Hvor mange grader er for mange?

Er temperaturen en enkelt grad eller lignende over normalen er der meget sjældent nogen grund til bekymring, da det som skrevet er ganske naturligt, at barnet får feber. Er temperaturen mere end 40 grader, bør du altid søge læge. Er temperaturen omkring 38 grader, men er barnet stadig friskt så afvent situationen, og se hvad der sker, det samme gør sig gældende ved 39 grader, men går der et par dage, skal du kontakte lægen.

Du kan ikke kurrere en feber med panodil, men det virker smertenedsættenede, og hvis det er generende for dit barn, kan det derfor virke lindrende. Panodil skal naturligvis ikke bruges så meget, og ved helt små børn, kun efter lægens anvisning. Stikpiller virker hurtigere end flydende.

EFTERLAD ET SVAR