Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Din elregning kan let gøres mindre, hvis du har mod på at undersøge markedet. I denne artikel får du et par gode råd med på vejen, til hvordan du får lavet den bedste aftale med det helt rigtige elselskab.

Først og fremmest: Kend dit forbrug

Før du kan hive en billig el-aftale i hus, så skal først og fremmest kende dit forbrug. Tag et kig på din kW-timer, og find ud af hvor meget din hustand bruger om året i gennemsnit.

Gå på netbank og tjek dine elregninger. Du kan også se det på din årsopgørelse over dit elforbrug. Du kan også logge ind på dit nuværende elselskabs hjemmeside, og se hvordan dit forbrug har været, samt hvordan det har ændret sig.

Det er lettest at finde den rette leverandør, hvis du har et stabilt elforbrug. Så har du nemlig et udgangspunkt for at vælge, og du ved nogenlunde, hvordan dit elforbrug bliver næste år. Som du kan læse i denne artikel om Vindstød i Politiken, kan der være rigtig mange penge at spare.

Betaling: Hvad foretrækker du?

Bestem dig for, om du er interesseret i en løsning, hvor prisen er fast i hele perioden, eller om du ønsker variable priser, der følger markedet. Hvis du vælger en fast pris, så ved du, hvor meget dit forbrug kommer til at koste, men du betaler ofte en lidt højere pris.

Vælger du den variable prismodel, der følger markedet, så er der chance for, at du får dit el billigere. Det giver dog også risiko for, at du kommer til at betale mere, fordi du priserne stiger.

Grøn energi: Tænker du på miljøet?

Hos rigtig mange elselskaber kan du vælge klimavalg, hvor du betaler lidt ekstra for strømmen, men til gengæld hjælper de med at opbygge anlæg, der udnytter vedvarende energi samt at reducere CO2-kvoter.

Du kan også vælge et elselskab, der kun beskæftiger sig med grøn energi. Energiselskabet Vindstød A/S får strøm fra vindmøller, og det betyder, at du kan tænde dit lys med god samvittighed.

De fleste andre elselskaber er baseret på el fra kulkraftværker. Det medfører, at der bliver udledt store mængder CO2, hvilket er skadeligt for vores miljø. Derfor er det vigtigt, at du selv kan bestemme, hvilket elselskab du ønsker at købe din strøm fra.

Sikkerhed: Vælg et godt selskab

Der dukker hele tiden nye selskaber op, og ofte er der penge at spare, men det er ikke altid at disse selskaber er velfunderet, og derfor går flere af dem nedenom. Vælg et selskab med em sund økonomi. Det kan d tjekke på Proff – se eksempelvis nøgletal for Vindstød A/S hos Proff her

EFTERLAD ET SVAR