Det er dyrt at opvarme sin bolig, når det er vinter — men der er mange penge at spare, hvis man overvejer alternative energikilder. Har man eksempelvis et olie- eller gasfyr, vil man kunne spare mange penge ved at udskifte det til et stokerfyr. Gør man det, vil man opleve, at de priser, man giver for at varme boligen op, bliver mere stabile. Det skyldes, at man ikke på samme måde er afhængig af råstoffer som gas og olie, der svinger i pris.

Faktisk kan man spare helt op til 50% af varmeregningen, når man skifter oliefyret ud med et stokerfyr. Men hvad indebærer det egentlig — og hvad skal man være opmærksom på, hvis man overvejer at skifte sit gamle fyr ud?

— Læs mere om stokeranlæg her.

 

Et stokerfyr er en miljøvenlig kilde til varme

Før man vælger at udskifte det gamle varme med et stokerfyr, så bør man være opmærksom på, at det kræver en smule mere arbejde. Desto større indsats, man er villig til selv at gøre, desto større er den økonomiske gevinst. Har man et stokerfyr skal man nemlig selv sørge for at fylde brændsel på sit fyr — og gøre det rent igen efterfølgende, så det hele tiden fungerer så effektivt, som det er muligt.

Man kan vælge at anvende mange forskellige brændselstyper, men de typiske er flis, kork og træpiller. Vælger man flis, får man den billigste form for brændsel. Det kræver dog en smule mere rengøring, end hvis man vælger et andet materiale som brændsel. Vælger man træpille, er det kun nødvendigt at rengøre fyret hver tredje uge. Det er altså den nemmeste form for brændsel til et pillefyr.

 

Stokerfyr til små ejendomme — stokeranlæg til store ejendomme

Hvis man ejer et stort hus, så er det ikke altid nok med et pillefyr. Her bør man istedet investere i et stokeranlæg, der kan opvarme huse på over 100 kvadratmeter. Er huset over 150 — 400 kvadratmeter, er der mange penge at spare på varmregningen.

Uanset, om du har brug for et stokerfyr eller et stokeranlæg, så anbefales det, at du tager en snak med en autoriseret forhandler som eksempelvis Pillestoker.dk, der kan vejlede dig i hvilket fyr, du skal have, samt hvilken type der passer til din bolig.

Skifter du eksempelvis fra et oliefyr til et pillefyr, vil du hurtigt opnå besparelser — skiftet vil altså hurtigt kunne betale sig hjem. Tag kontakt til en forhandler og få mere at vide. Ellers kan du læse mere her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here