fix de små til i hjemmet

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Renovering eller reparationer i hjemmet er ofte en træls ting. Men endnu mere træls er at man skal betale dyre domme for det. Mange små reparationer kan faktisk let og enkelt gøres af dig selv, hvis du vel og mærket er lidt fingernem. På den måde spare du mange penge, og du viser overfor konen eller kæresten at du er lidt af en handyman. I denne artikel giver vi dig to små guides, for at skifte en utæt vandhane og for at afkalke en kaffemaskine.

Drypper vandhanen?

Hvis vandhanen drypper kan d med sikkerhed selv klare opgaven. Til at begynde med, er det en god idé at lukke for vandet. Vel og mærket inden du begynder at løsne bolte eller pakninger. Det kan gøre på flere måder, og i de fleste installationer i hjemmet er der monteret en lille ventil på både det varme eller det kolde vand, en såkaldt ballofix. Hvis ventilen er installeret korrekt, bør ballofixen stå lodret, når den er åben og vandret når den er lukket. Når vandet er lukket, er du klar til at gå igang. Hvis du vil prøve og tætne vandhanen. Der sidder pakninger oppe hvor vandet kommer du, og det kan ofte løse problemet at udskifte den. Der sidder også forskellige pakninger på armaturet, der hvor du skruer op og ned, og de kan også relativt nemt udskiftes. Du kan købe pakninger og o ringe her haagensen-as.dk/produkter/o-ringe/.

Er kaffemaskinen kalket til?

For at rengøre en kaffemaskine, skal man skille den ad og rense de forskellige dele. Nogle maskiner kan opdeles i mange dele, mens mere simple maskiner ikke kan skilles. Brug en opvaskebørste til at vaske kaffeafmærkninger af og tør delene grundigt.

Hvis dele af kaffemaskinen kan tåle at komme i opvaskemaskinen, kan du med fordel ligge delene i blød i eddikesyre, og så komme dem i opvaskemaskinen – det er en meget effektiv måde at få rengjort dem på.

 

EFTERLAD ET SVAR