Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man går ud af folkeskolen eller gymnasiet, kan det være svært at vurdere, hvad man skal studere. Som forældre er det vigtigt, at man sætter sind ind i tingene, så man har mulighed for at hjælpe sit barn med at træffe den rigtige beslutning.

Det er dog ikke altid helt lige til, for systemet har garanteret ændret sig meget, siden du var under uddannelse. Derfor får du her et par gode råd, som du kan bruge, hvis du har et barn, der skal til at vælge, hvilken vej han eller hun vil gå her i livet.

#1: Sæt dig grundigt ind i det nye uddannelsessystem

Fordi systemet nok har ændret sig, siden du studerede, er det en god idé at sætte dig ordentligt ind i det nye uddannelsessystem. I hvert fald hvis du vil være rustet til at kunne vejlede dit barn i forhold til, hvilken uddannelse han eller hun skal vælge. Systemet har eksempelvis ændret sig, således det nu ikke længere er muligt at tage sin uddannelse om, når først man har taget en. Har du først taget en bacheloruddannelse, kan du derfor ikke tage én til.

#2: Find relevante uddannelser, der kunne interessere dit barn

Før du kan hjælpe dit barn med at vælge den rigtige uddannelse, er det en god idé, hvis du undersøger, hvilke uddannelser der eventuelt kunne interessere ham eller hende. Brug lidt tid på at læse dig igennem forskellige uddannelsesguides, hvorefter du har mulighed for at rådgive dit barn i forhold til at finde den rigtige uddannelse.

#3: Besøg uddannelsesstederne med dit barn

Når I har fundet nogle uddannelser, der lyder spændende, er det en god idé, hvis I sammen tager ud og besøger de forskellige uddannelsessteder, så dit barn kan danne sig et indtryk af stemningen, se lokalerne og tale med eleverne, der er på uddannelsen nu. De fleste uddannelser har åbent hus-arrangementer.

EFTERLAD ET SVAR