skimmelsvamp

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er utroligt vigtigt når man har en lille familie at man bevarer et ordentligt indeklima og dermed undgår at der vokser skimmelsvamp i boligen. Skimmelsvamp kan være skyld i børn udvikler astma, og kan give hovedpine og træthedsfornemmelse. Der vil vi her i artiklen fortælle om hvad skimmelsvamp er, hvordan man kan undgå det, og hvad man kan gøre hvis man allerede er udsat for skimmelsvamp. 

Hvad er skimmelsvamp 

Skimmelsvamp er små svampeorganismer, som vokser i grupperinger ved ekstra høj fugtighed. 
skimmelsvampe formerer sig ved hjælp af sporer, som de gennem luften kan sprede vidt omkring. Sporerne findes overalt, og når de rette betingelser er til stede, begynder de at vokse og sprede nye sporer.
Det er disse sporer der kan være sundhedsskadelige for mennesker. Det kan give følgende symptomer:  

  • Irriterede øjne, næse og luftvej 
  • Hoste og trykken for brystet, specielt hos børn 
  • Hæshed 
  • Gentagen bihulebetændelse 
  • Åndedrætsbesvær 
  • Hovedpine 
  • Træthed 
  • Koncentrationsbesvær 

Hvad kan du gøre for at forbygge skimmelsvamp? 

Den eneste måde du kan undgå at skimmelsvampen formere sig, er ved at du sørger for at have et ordentligt indeklima, så din bolig ikke er så fugtig at skimmelsvampen kan vokse. 
Det kan du gøre ved at lufte ud 3 gange om dagen af max 10 minutter af gangen. Det er vigtigt at du ikke lufter ud mere end ti minutter af gangen, da du ellers kan risikere at din mur bliver kold, og derved fugtig når der kommer varme på igen, som så gør at skimmelsvampen kan vokse. Men når du lufter ud 10 minutter får du den gamle fugtige luft, skiftet ud med ny frisk luft. 

Hvis skaden er sket 

Hvis skaden er sket eller du har mistanke om at der er skimmelsvamp i din bolig, kan det anbefales at lade nogle tjekke om du har det og hvorfor, så de kan få det fjernet og samtidigt gjort så du ikke får det igen efterfølgende. Læs mere om det her. 

EFTERLAD ET SVAR