Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis børn får dårlige oplevelser, når de besøger tandlægen, kan det hænge ved hele voksenlivet igennem. Omkring 40 procent af danskerne lider af tandlægeskræk i større eller mindre grad, og for mange af dem går skrækken helt tilbage til barndommen. Derfor er det enormt vigtigt at forebygge børns tandlægeskræk. Men hvordan kan du som forældre give dit barn gode oplevelser, så det ikke ender som en blandt mange med et anstrengt forhold til det at gå til tandlæge?

Tag dit barn med til tandlægen

Næste gang du selv skal til tandlægen, kan du med fordel tage dit barn med derhen. På den måde erfarer barnet, at der ikke er noget farligt ved at sætte sig i tandlægestolen – mor eller far gør det jo også. Desuden oplever de også omgivelserne, og det er måske ikke så nyt og skræmmende næste gang.

Positiv italesættelse

Det er en god ide at italesætte, hvad det vil sige at gå til tandlægen, og hvad der kommer til at ske. Men pas på at du ikke kommer til at omtale det som noget skræmmende eller ubehageligt. Det påvirker nemlig barnets indstilling til det kommende besøg.

Hvis du oplever, at dit barn alligevel virker skræmt, og synes det er ubehageligt at gå til tandlæge, kan du snakke med tandlægen om det. De fleste tandlæger har god erfaring med patienter, der er ubehageligt tilpas. Hos Tandlægerne ved Nørreport har de for eksempel fokus på tryghed og har indrettet klinikken i en hyggelig, farverig og hjemlig stil. Indretningen skaber en afslappet og rolig atmosfære, og klinikken oplever, at den har en positiv effekt på patienterne.

Leg tandlæge derhjemme

En tredje måde at forbygge dit barns tandlægeskræk på er at lege tandlæge derhjemme. Du kan lyse barnet i munden med en lommelygte eller kigge med en lille spejl. Således oplever barnet elementer fra besøget i trygge omgivelserne.

EFTERLAD ET SVAR