Frivilligt arbejde er givtigt for flere parter

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange kender måske til den følelse af, at de er ved at brænde lidt ud på deres arbejdsplads, hvor de befinder sig dag ud og dag ind. Kan du nikke genkendende til dette, er det måske på tide at se andre veje og finde et andet arbejde, men måske kan en længerevarende orlov også være et fint alternativ til at sige farvel til gode venner og kollegaer på arbejdspladsen. Ved orlov kan du få tid til for alvor at slappe af og nyde dine mange fridage med dem du holder af uden at skulle tænke på telefonopkald eller irriterende e-mails fra kunder eller samarbejdspartnere.

Men hvad skal man bruge tiden på, når man er på orlov? Nogle vælger at tage ud og rejse med familien, hvor forældrene tager et par måneder ud af kalenderen og børnene bliver taget ud af skolen og får lektiearbejde med på turen. Andre vælger at bruge deres tid på noget velgørende arbejde. Frivilligt arbejde i udlandet kan eksempelvis være både selvrealiserende og samtidig ekstremt givtigt for flere parter. Man får selv åbnet øjnene for andre kulturer, og det kan være sundt for ens børn at se, hvordan mennesker lever i andre lande på denne planet – ikke alle kan blot sidde og spille iPad efter endt skoledag. Men samtidig får de mennesker, man hjælper, i den grad noget ud af alle de timer, der lægges i det frivillige arbejde.

Man kan måske tænke, at det er en bestemt persona, der udfører frivilligt arbejde i udlandet – og herhjemme for den sags skyld. Men det er en skrøne, at frivilligt arbejde udelukkende bliver udført af unge håbefule mennesker, der blot ønsker at få tilføjet lidt erfaring til deres fattige CV. Frivilligt arbejde i udlandet kan udføres af høj som lav, der blot ønsker at gøre noget godt for andre, som ikke har helt samme ressourcer.

Du kan læse mere om, hvordan frivilligt arbejde hjælper her.

EFTERLAD ET SVAR