Går du ledig? Sådan gør du dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver

Går du ledig? Sådan gør du dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver

405
0

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du for nyligt fratrådt din stilling, eller har du været arbejdsløs i en længere periode? Uanset hvad, så kan det være svært at komme ind på arbejdsmarkedet. Måske har du ikke længere de kompetencer, der efterspørges.

Oplever du problemer i forbindelse med at få jobsøgningen til at give pote, får du her et par gode råd til, hvad du kan gøre for at blive mere attraktiv for din kommende arbejdsgiver.

Har du styr på jobansøgningen?

Det første og bedste, du kan gøre, er at sætte dig ind i, hvordan man skriver en god ansøgning. Jobansøgningen er førstehåndsindtrykket, og i langt de fleste tilfælde er det den, der får dig videre til samtale. Det handler både om indholdet i ansøgningen, dit sprog, grammatikken og det visuelle udseende.

Undersøg muligheden for at komme på kursus

Mange ledige bliver tilbudt kurser eller efteruddannelse. Hvis du ikke kommer i betragtning til en kommende stilling, kan det være fordi, du mangler væsentlige kompetencer eller papir på din kunnen.

Fortvivl ikke. Du har mulighed for at tage en lang række kurser, der kan bevise dine kompetencer eller styrke dem. Falck tilbyder eksempelvis kurser i faldsikring. Forhør dig hos din kommune eller a-kasse. De kan hjælpe dig med at søge midler til kurset.

Hvorfor kan din kommende arbejdsplads ikke undvære dig?

Når du skriver din ansøgning, er det en god idé, hvis du gør dit forarbejde grundigt. Sæt dig ind i den virksomhed, du søger hos, og udarbejd din jobansøgning specifikt til dem. Det tager længere tid, men det øger til gengæld dine chancer for at komme i betragtning til stillingen markant.

Find ud af, hvad det er virksomheden søger, og argumentér for, hvorfor du er den rigtige kandidat. Hvorfor kan virksomheden ikke undvære dig? Skriv, hvor det er, du kan gøre en forskel. Det viser engagement og gåpåmod, samt at du er oprigtigt interesseret i stillingen – og altså ikke bare søger, fordi det er dig pålagt fra a-kassens side. Du er dygtig til dit fag, og du ved, at du kan gøre en forskel. Vis det.

EFTERLAD ET SVAR