miranova.dk
miranova.dk

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange bedsteforældre vil gerne give deres børn og børnebørn de bedste gaver her i livet. Mange ældre har investeret deres penge i værdipapir, og ønsker at overdrage nogle af papirerne til familien. Men hvad er reglerne omkring overdragelsen af værdipapir og aktier, til familiemedlemmer? Læs med i artiklen og blive klogere.

At give aktiver i gave, kan sagtens lade sig gøre. Det fungere på samme måde, som at give kontanter. Hvis en aktie skal gives i gave, fastsættes aktiens kursværdi, på det tidspunkt hvor gaven ydes. Som giver, bliver du anset for at have solgt dine aktier, så du opgøre en avance ud fra kursværdien på overdragelsetidspunktet. Modtageren, dit barn eller barnebarn, skal anvende samme kurs på anskaffelsessummen, som da aktierne er anskaffet på. Der findes særlige regler omkring beskatning af aktier, til børn under 18 år. Afkastet af aktierne er alminde aktieudbytte, og en eventuel fortjeneste, beskattes hos forældrene. Beskatningen sker frem til barnet fylder 18 år.

Investere dine penge fornuftigt

Mange er i tvivl om hvordan man reelt set kommer i gang med at investere. Flere og flere har netop disse interesser, da en almindelig bankkonto i øjeblikket giver minus rente. Hvis du gerne vil i gang, kan du med fordel spørge din bank til råds, og let og enkelt investere igennem dem. På den måde investere du selv dine penge og har selv overblikket. Hvis du ønsker at gå uden om banken og investere helt på egen hånd, kan du oprette en gratis konto på nordnet. Nordnet er en portal for både professionelle og amatøre, som kan investere til lave gebyre og gratis depot beholdning.

Der findes et fint forum, hvor brugerne kan diskutere forskellige investeringer og anbefalinger. Hvis du står med en større formue og er lidt utryg ved tanken om at selv skulle forvalte dine penge, skal du tage kontakt til et investeringsselskab. De tager lidt for at investere dine penge, til gengæld er de en stor viden og erfaring med værdipapirhandel. Erfaring og viden er dog ingen garanti for at pengene formere sig, det er til spil at handle med værdipapir, og det kan gå begge veje.

EFTERLAD ET SVAR