Giv dine børn noget ansvar

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du i den heldige situation, at du har fået børn med en partner eller med en tidligere partner, ved du, at deres mange første år mere eller mindre går ud på, at de skal lære en masse og tilegne sig en masse viden – og det er jer som forældre, der står for den opgave. Det betyder samtidig også, at de begår en pokkers masse fejl i begyndelsen af deres liv. Man siger heldigvis også, at man lærer, hver gang man begår fejl. Når du har børn, bliver du på et tidspunkt i løbet af deres liv nødt til at afgive noget ansvar og vise dem, at du stoler på deres valg og beslutninger.

En måde at vise dette på i en relativ tidlig alder er at lade dem gå hjem fra skole selv. Det betyder, at de skal selv skal låse sig ind i hjemmet, selvom der ikke er nogen hjemme. Det kan være angstprovokerende at lade dem gå selv på en stor vej, når der både kører biler og lastbiler forbi i høj fart. Og det kan mindst lige så frygteligt, hvis der skulle have været en indbrudstyv på besøg, når børnene kommer hjem.

Der er dog stor risiko for, at ungerne glemmer deres nøgler – enten i hjemmet inden afgang om morgenen eller i på skolen eller fritidsinstitutionen. Det medfører ofte at en forælder må køre hjem, eller også må der ringes efter en låsesmed fra lokalområdet. Det er oftest en forældreopgave, da ungerne ganske givet ikke ved, at der skal ringes efter en låsesmed fra Rungsted.

Selvom det er en ærgerlig post at skulle bruge penge på, så vil ungerne med garanti lære af en sådan episode, da de godt vil kunne fornemme, at I som forældre ikke er yderst tilfredse. Forhåbentlig bliver det kun en engangsepisode at skulle ringe efter den føromtalte låsesmed fra Rungsted.

EFTERLAD ET SVAR