Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er meget muligt at det ikke siger dig meget, hvis du blot ser ordene Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben, men du kender dem nok godt under betegnelsen parabener, og selvom du måske ikke lige kan huske alt fra dine kemi timer og kan huske hvorfor det nu lige er, at det er skidt, så er du nok godt klar over at det ikke er sundt.

Derfor er parabener skadelige

Der har været anvendt parabener i shampoo’er, creme og meget andet i mere end 80 år, og det er heller ikke ulovligt, selvom flere af dem er mistænkt for at være allergifremkaldende og det der er værre, og er derfor noget man bør holde sig fra.

Flere af parabenerne er fulstændig uskadelige, mens der er mere tvivl om andre, og derfor er det en god ide at holde sig fra alle sammen for at være sikre.

Kig på indholdet

Når det kommer til shampoo, showergel og lignende til babyer og børn, så er langt de fleste uden parabener, og man bør altid købe mærker der er mærket med astma og allergi symbolet, hvilket betyder at det lever op til kravene.

Langt de fleste af os passer rigtig godt på vores børn, og tænker meget over, hvad de bliver smurt med, og hvad vi vasker deres hår og lignende med.

Desværre er vi ikke altid lige så gode til at huske at tænke på, hvad det selv er, vi smører huden og håret med. Men her er det altså også en rigtig god ide at kigge efter, hvad det indeholder. Der findes heldigvis rigtig mange producenter som eksempelvis Kevin Murphy, der er gode til at lave produkter, der ikke indeholde parabener. Du kan købe Kevin Murphy og mange andre hårprodukter uden parabener her.

Hvad laver dine børn i badet?

Når børn når en vis alder, begynder de selv at gå i bad, og har ikke længere dig til at våge over sig. Børn har det med at efterligne deres forældre, og derfor kan du også sagtens risikere at de tager din shampoo en gang imellem i stedet for deres egen, og derfor er det endnu vigtigere, at du har valgt en sund en til dig selv.

Vi vil gerne slå et kæmpe slag for en parabenefri hverdag, og lad det starte i badet. Det gælder også eventuelt badeande og andet legetøj, der tit kan være fyldt med giftige stoffer.

 

EFTERLAD ET SVAR