Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Forleden kunne man læse om en stor undersøgelse i de danske medier, der viste at halvdelen af alle unge omkring 18 år, dropper tandlægen, når børne- og ungdomstandplejen ophører, hvilket som bekendt sker, når en person fylder 18 år. Herefter skal man selv have penge op af lommen og betale for sine kontrolbesøg og eventuelt for behandlinger, der hurtigt kan komme til at blive dyre.

Der er mange, der netop nævner økonomi, som en af hovedårsagerne til at de holder sig væk, mens andre ganske enkelt ikke har fået en indkaldelse, og ikke lige selv har fået bestilt en tid. God tandhygiejne er noget der hænger ved, det er dårlig tandhygiejne desværre også, og det kan få meget alvorlige konsekvenser, senere i livet, når skaden er svær at udbedre.

Det er derfor rigtig vigtigt, at dine børn vokser op med at have et godt forhold til det at gå til tandlægen. En dårlig oplevelse kan gøre rigtig meget skade og få børn til at udvikle tandlægeskræk. Derfor er det vigtigt, at passe ekstra godt på dine børns tænder, da de ikke selv tænker over det, når de er små, og når de bliver ældre, kan det være for sent.

Når børnene er små, er det let at hjælpe dem og holde øje med at deres tænder bliver børstet som de skal, da man som forældre selv skal børste eller børste efter i de første mange år. I takt med at dit barn bliver ældre forsvinder flere og flere af dine forpligtelser og dit barn overtager dem selv, men det betyder også at din mulighed for at kontrollere forsvinder.

Noget af det du som forældre kan gøre, udover at sikre at dine børn overholder deres tandlægebesøg i børne og ungdomstandplejen er, at sikre de også kommer til tandlægen, når de er blevet myndige. Som dine børn udemærket godt ved, kan du ikke bestemme over dem mere, men du kan stadig præge dem.

En anden ting du kan gøre, er at betale for deres første tandlægebesøg. Der behøver ikke koste dig en formue at betale, hvis du ikke ved hvad kontrolbesøg koster, kan du se nogle priser her, og denne tandlæge i København.

Hvis de første par besøg er betalt, er der en langt større chance for at dit barn kommer til tandlægen, og på ganske få besøg, kan der være skabt en grobund for, at de regelmæssige tandlægebesøg består.

EFTERLAD ET SVAR