Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Efteråret er for alvor i gang, og dagene bliver mørkere og mørkere. Vi går en kold tid i møde, og med storme og bladene, der falder fra træerne, bliver de danske familier mindet om, at vinteren og kulden står for døren. Men inden haven og huset lukker ned for vinteren, er der lige de sidste gør-det-selv projekter, som bærer dig sikkert gennem vinterens mørke og kulde.

Pak haven ned og gør lidt godt for dyrelivet

Mange tror, at haven skal stå knivskarpt igennem vinteren, men det er en sandhed med modifikationer. Næste sæsons flotte græs er så at sige et frø, man planter nu. For det handler om at have så rigt dyreliv i græsplænen, og det opnåes gennem mulighed for varme og liv. Så lad blade og græs – men derudover, så skal de store slag kæmpes nu. Det er nu, at du skal tage kampen mod skvalderkålen. Ned på knæene og kæmp dig gennem haveejernes største fjendes massive rodnet. Det er nu, at jorden er blød, så nu skal rødderne op.

Gør garagen til dit eget fort

Mange danske villaer og murermestervillaer er udstyret med såkaldte lukkede garager, som er muret op enten som en bygning for sig selv, eller som en integreret del af huset. Men rigtig mange garager har den store ulempe, at de er åbne. En åben garage er i bund og grund et hulrum til opbevaring, men ofte lider de under varmesvind og blade og støv blæser direkte ind i hulrummet. Det kan du dog forhindre med en garageport af høj kvalitet. 

Det er for sent at beskytte træet

Mange danske husejere kæmper febrilsk med at få brugt den sidste træbeskyttelse, men man må for alt i verden ikke gøre. De oliebaseret typer af træbeskyttelse trænger, når nu træet og vejret er så fugtigt, ikke nok ind, og når frosten kommer, springer træets årer, hvilket betyder, at en gang træbeskyttelse faktisk skader mere end det gavner i disse dage.

EFTERLAD ET SVAR