Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du forælder til et barn som kræver, at der er en bestemt struktur i hverdagen? Mange børn har ligesom voksne en hverdag med mange indtryk og gøremål. Det kan skabe et kaos i hovedet på barnet, som måske reagerer voldsomt på dette kaos. Heldigvis kan du som forælder gøre meget for at hjælpe dit barn til at få struktur i hverdagen.

Skematiser ugen for dit barn

Lav et skema med tegninger og figurer til dit barn hvor du noterer gøremål og aktiviteter. Tag en snak med dit barn om, hvad barnet skal i løbet af ugen. På den måde får dit barn struktur over ugens forløb. Sørg for at dit barn ikke skal for meget i løbet ugen. Et barn med behov for struktur er ofte et barn som kræver ro.

Hjælpemiddel til skolen

I skolen er der mange indtryk, og i skolen er der ligeledes brug for struktur for dit barn. Invester i en time timer som dit barn kan have med i skole. Det hjælper dit barn til at se, hvornår timen begynder og slutter.

Lav et ekstra skema til dit barn som han/hun kan have med i skolen. Involver barnets lærere så de ved, at dit barn har behov for særlig struktur. På den måde kan lærerne nemmere planlægge timerne, således at undervisningen tilgodeser dit barns behov. Klik her og læs meget mere om time timerens funktion.

Sørg for en god søvn

En god søvn er vigtigt for dit barn. Det er nemlig i løbet af natten at dagens mange indtryk fordøjes. Har dit barn besvær med at falde i søvn? Køb en kugledyne som har en beroligende effekt på børn med uro i kroppen. Kugledynen har hjulpet mange børn med diagnoser som f.eks. Asperges eller ADHD til at falde til ro om aftenen, så de kan få en god søvn.

EFTERLAD ET SVAR