Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange forældre kommer på et tidspunkt til at opleve, at deres barn begynder at snakke om efterskole. Mange børn hører om efterskole fra deres venner og lærere, og mange synes, at det er noget, der lyder rigtig interessant. Derfor er chancen for, at du kommer til at høre om efterskole fra dit barn rigtig stor. Selvfølgelig kan der være nogle økonomiske omstændigheder, der gør, at det simpelthen ikke er muligt for jer at sende jeres barn på efterskole, men hvis I har de økonomiske midler, der skal til, bør I helt sikkert overveje, om det ikke kunne være en god ide at jeres barn gik på efterskole.

Hav en samtale om jeres tanker vedrørende efterskolens lokation

Noget af det mest skræmmende ved udsigten til et barn der skal på efterskole er, at det betyder, at barnet mere eller mindre skal flytte hjemmefra i et lille års tid. Når du som forælder er vant til at have dit barn i nærheden hele tiden, er dette noget af en omvæltning, og du kan hurtigt være tilbøjelig til at synes bedre om efterskoler, der er placeret tæt på jeres egen bolig. Men I bliver også nødt til at inkludere barnet i dialogen, da det jo er vigtigst, at barnet får noget godt ud af det.

Hvilke type efterskole skal barnet gå på?

Når der snakkes om efterskole er det jo et vidt begreb. For måske synes du ikke at dit barn skal gå på idrætsefterskole, selvom idrætsefterskole er godt for både krop og sjæl – men valget af efterskole skal jo ikke komme an på, hvad du synes, men i stedet hvad barnet har lyst til. Hvis barnet har lyst til at bruge et år på at spille fodbold på efterskole, og fordybe sig i sporten og udvikle fysiske kompetencer, er det da helt sikkert det, de skal!

EFTERLAD ET SVAR