Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er hårdt for de pårørte af en stress ramt. Hvis en i familien bliver ramt af stress, kan det være ødelæggende. Den berørte er meget påvirket både af stressen, men også skyldfølelsen af at have sat familien i en svær situation. Den stress ramte kan ikke klare alle de ting personen før kunne, og det er hårdt for alle de berørte og den ramte. Personen vil forandre sig under stress, fordi de bliver presset helt ud af comfort zonen og bliver også depressive. Det er en hård periode som kræver behandling af både de pårørte og den ramte.

Husk dette ved stress

Du må ikke bebrejde den stress ramte, da personen jo ikke har bedt om at få stress, og ikke ønsker at have stress. Det er vigtigt at indse, at personen ikke kan de samme ting, og måske næsten ikke kan klare nogle opgaver. Det kan være personen ligger i sengen eller sidder derhjemme det meste af dagen, men det er altså nødvendigt for personen. Så opgaver som personen før tog sig af, vil pludselig blusse op, og blive andres problemer. Dette er også vigtigt at indse på arbejdspladser, at hvis personen går ned med stress. Så vil der opstå en masse arbejdsopgaver fra personen, og man kan altså ikke bare lige ringe til den ramte, da dette kan forværre personens situation.

Behandling er vigtigt

Det er meget vigtigt at personen der er ramt af stress kommer i behandling. Men det kan også være nødvendigt for de pårørte. Det kan godt være en hård proces at få den stress ramte til en pyskolog, men det er altså vigtigt at man kommer i behandling mod stress, for at komme igennem det. Man kan ikke selv komme ud af stress, det kræver noget professionel hjælp, ellers kommer tilstanden bare tilbage flere gange.

EFTERLAD ET SVAR