Small cute boy sitting on the ground, dressed in wool beanie, a scarf and pants, looking happy.

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sæsonen for uldtøj til børn (og voksne) starter nu med efterårets og vinterens komme. De små næser begynder så småt at dryppe, og det ustabile vejr med udsving i temperatur, gør det svært for forældre at klæde deres børn rigtigt på om morgenen.

Hvornår skal man klæde sine børn i uld?

En populær tommelfingerregel siger, at i alle måneder der indeholder et ‘r’ i deres navn, skal man klæde sine børn i uld. Det vil sige september, oktober, december, januar, februar, marts og april, som er de kolde og ustabile måneder rent vejrmæssigt. Men faktisk kan uld bruges hele året, da der findes særlige varianter af tynd sommeruld, som er helt ideel til at nedkøle kroppen og transportere sved væk. Vil du finde det bredeste udvalg af uld til alle årstider til børn fra 0-12 år, så klik ind på ugleunger.dk 

Hvad er fordelene ved uld?

Uldtøj er skabt af fåreuld, som isolerer grundigt mod kulde. Uld er på mange måder et intelligent naturprodukt, som både sørger for at indkapsle varmen og samtidig leder fugt fra huden væk. På den måde bliver barnet ikke afkølet, hvis det kommer til at svede. Fibrene vil lede fugten væk, og stoffet tørrer lynhurtigt. Det er en genial funktion for babyer og børn, som bruger enormt mange kræfter til dagligt. De kravler og leger på gulvet, hvor det tit er koldere end i vores voksenhøjde. Ulden vil holde dem varme, når det er koldt – og lade dem afgive varme, når de har okset rundt og blevet svedige.

Skal man kun bruge uld?

Der hersker en skrøne om, at børn der bliver vænnet til kun at bære uld, aldrig vil kunne tåle andet. Det er selvfølgelig ikke rigtigt. Og du behøver ikke klæde dit barn i uld fra inderst til yderst og top til tå. Faktisk er det nok med bodyen eller undertøjet, men for børn der sveder meget om natten, kan vi anbefale nattøj af uld, for at barnet ikke bliver afkølet i svedigt bomuldsnattøj.

 

 

EFTERLAD ET SVAR