Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom det ikke lader til at stå øverst på den poltiske dagsorden særlig mange steder, så er der ingen tvivl om, at det globale miljø er meget presset, og at vores klode ikke kommer til at holde i tusinder af år, hvis vi ikke begynder at passe bedre på den.

Det kan godt være, at det er de store virksomheder og regeringer der bør gå forrest med regler, begrænsninger og meget andet, men som private og ikke mindst som familier, burde der også være en form for pligtfølelse om at værne om miljøet.

Vores børn er det vigtigste vi har, og det er dem der skal være på jorden mange år efter vi andre har forladt dem, derfor skylder vi også, at efterlade jorden i så god stand til dem, som det overhovedet er muligt for os. Ansvaret om opdragelse og læring om dette ligger hos os som forældre og i skolen, men børnene skal være med til at værne om miljøet, for små miljøbevidste borger vokser op med den viden og fører dem med sig videre i livet.

Små børn behøver ikke lærer en masse om CO2 udslip og giftige drivgasser, men bør derimod få en bredere forståelse for de ting i vores dagligdag der er en byrde for miljøet. Det kan være alt fra at slukke vandet, når man ikke bruger det til, at slukke for lyset i et rum, når man forlader det. Det kan også være, at sørge for at man ikke smider unødvendig meget mad ud, men forsøger at stoppe madspild.

Bor man i hus kan det også være, at man opsamler regnvand i stedet for at bruge det fra vandhanen til at vande planter og blomster og lignende. Ligesom miljøet er grundvandet også en hårdtprøvet størrelse, så hvis man kan spare et par hundrede liter vand om måneden kan det i sidste ende blive til rigtig mange liter vand hvert eneste år.

Du kan læse mere om grundvandet og faskiner, der hjælper regnvandet med at sive rigtigt ned her.

Hvis børnene allerede tidligt i livet lærer en masse om miljøet, er der en langt større chance for, at de vil tænke mere over det gennem deres opvækst og dermed være med til at hjælpe det hårdtprøvede miljø på rette vej.

EFTERLAD ET SVAR