Alternativ behandling — Akupunktur, Gigt

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange mennesker døjer med smerter i større eller mindre grad. Det kan være et stillesiddende kontorarbejde, der har sat sine spor — men også sport, træning og andre fysiske aktiviteter kan risikere at have negativ indflydelse på helbredet, hvis man er uheldig. 

Der kan altså være mange årsager til smerter eller symptomer på kommende smerter. Det er dog vigtigt, når du lever det travle familieliv, at du hurtigt kommer dig over dine skader — og her kan akupunktur være løsningen. Enten som supplerende behandling eller som primær behandling, hvis der ikke er tale om en alvorlig skade, der kræver medicin samt akut operation.

Her bør man ikke vælge at anvende akupunktur som den primære behandlingsform. Derfor bør du heller aldrig anvende akupunktur uden først at have rådfør sig hos sin praktiserende læge, der typisk kan vurdere, hvorvidt der er tale om en skade, smerte eller andre symptomer der kræver anden form for behandling.

Akupunkturens historie samt forløb

Akupunkturen stammer fra Kina, og historien strækker sig over mange tusinde år. Det er altså en ældgammel lægekunst, der har overlevet, selvom det ikke har været muligt  at stadfæste virkningen rent videnskabeligt.

Det skyldes blandt andet, at det ikke er muligt at foretage en dobbelt blindtest — hvor hverken behandler eller patient må vide, om der anvendes placebobehandling eller reel behandling — som ellers er normal kutyme, når forskere skal afgøre, hvorvidt en ny behandling eller ny medicin rent faktisk har den effekt, der ønskes.

Hvert tredje danske hospital tilbyder akupunktur

Selvom akupunktur stadig i dag bliver betegnet som alternativ behandling, da det ikke kan bevises, at det rent faktisk virker, idet virkningen ikke kan forklares, tilbydes behandlingen som supplerende behandling på hvert tredje danske hospital.

Uanset om der er tale om behandling af gigt, nedsat hørelse, sportsskader eller noget helt fjerde, så bør du overveje, om akupunktur kan være løsningen på dine problemer. Husk dog altid at konfronter din læge, inden du vælger akupunktur som løsning.

EFTERLAD ET SVAR