Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De fleste par der går fra at være mand og kone eller bare kærester og til at være forældre ved nok, at det kan være en voldsom omvæltning i hverdagen. Hvor man før kunne være lidt mere impulsiv og smutte på weekendture eller rejser eller bare ud og spise skal det hele planlægges. Det er ikke længere ens livsledsager der er det absolut vigtigste i verden, der er også lige pludselig en lille eller to eller tre ja eller fire, der tager opmærksomheden.

Der er derfor også mange par der oplever den hårde transformation med at gå fra at være et par og til at være et par forældre, hvor det hele kommer til at handle om børnene. Man kan derfor nemt komme til at glemme, hvad det lige var de faldt for ved den anden. Det er heller ikke uden grund, at så mange par går fra hinanden inden for det første år.

Husk hinanden – husk bedsteforældre vil så gerne se deres børnebørn

I de første måneder er det naturligvis ikke unormalt er alt går med bleskift, manglende søvn og alt det nye (og fantastiske) der følger med, når man får et barn. Efter den første tid er det vigtigt at man begynder at tænke på de voksne behov man har med alt hvad der dertil hører. Det kan være alt fra gå ud og spise alene til sexlivet, der også helst skal forsætte med at være godt og dejligt, hvis man vil beholde det gode forhold på sigt. Nogen har stor glæde af at introducere lidt sexlegetøj til at kickstarte sexlivet igen, men andre bare skal op på hesten igen.

Sexlivet kan nemlig for mange blive en “udfordring”, når der er kommet børn til. En del kvinder føler sig mere som mødre end som sexet, mens nogen mænd har problemer med at det er moderen til ens barn i højere grad end det er ens sexpartner. Endelig kan det også være svært at finde tid og rum til det, hvis soveværelset er blevet invaderet af en babyseng og ikke mindst en baby, der skal sove.

Det er vigtigt at man husker på, at bedsteforældrene ofte rigtig gene vil se deres børnebørn. Lad dem passe dem i nogle timer i weekenden (måske ikke lige de første par måneder, men efterfølgende).

Det kan være guld værd at få bare 3-4 timer alene som mand og kone. Om det så er til at gå ud og spise en frokost, gå en tur, eller noget helt tredje der ikke er egnet for børn, det er nærmest undervurderligt.

Det er vigtigt at huske på, at i en god sund familie er alle glade, ikke kun børnene, for glæder smitter.

EFTERLAD ET SVAR