Young teacher having music lesson with small kids in kindergarten

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du er måske ikke klar over det, men det har en stor betydning for dit barns udvikling, når du spiller musik for det. Musik er ikke kun med til at skabe stemning og samhørighed, det pirrer også børnenes fantasi og lader dem skabe egne billeder i hovedet.

Musik gør det lettere at lære sprog

Forskning viser, at børn, der har lyttet meget til musik, har lettere ved at lære sprog. Det er sandsynligvis fordi musikkens rytme taler til den venstre hjernehalvdel, hvorimod den højre hjernehalvdel opfatter melodiforløb, der kræver musikalsk hukommelse. Jo mere de to hjernehalvdele samarbejder, jo bedre stimuleres de sproglige evner. Faktisk viser undersøgelser, at selv nyfødte kommunikerer via musikalske lyde og rytmiske bevægelser i kroppen.

Fyld dit hjem med musik

Børn er meget umiddelbare, så du vil få en hurtig og positiv respons, hvis du sætter noget af deres yndlingsbørnemusik på anlægget derhjemme. Men det er faktisk også vigtigt, at de bliver præsenteret for nogle forskellige genrer. Det gælder om at vise glæden for forskellig musik. På den måde vil børnene selv ret hurtigt begynde at forholde sig til, hvilken slags musik de kan lide.

Spil et instrument – og lad barnet prøve

Hvis du er heldig at kunne spille et instrument, så spil for barnet og vis barnet, hvordan du får forskellige toner ud af dit instrument. Det inviterer barnet til at involvere sig og forstå toner og stemninger. Du kan også købe et instrument til dine børn, som de gerne må eksperimentere med. Mange små børn er glade for guitarer. Det er et taknemmeligt instrument, som for det meste lyder godt – selvom man endnu ikke har lært at spille. Du kan finde et bredt udvalg af guitarer – både til børn og voksne.

Derfor er det bare om at få børnene med ind i musikkens verden. Selvom de mindste ikke kan udtrykke sig verbalt, kan de sagtens deltage i musikken ved at lytte, bevæge sig og mærke stemninger og rytmer.

 

EFTERLAD ET SVAR