Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sådan får du dine børn væk fra computeren

Det er ikke nogen hemmelighed, at det i dag kan synes særdeles svært at få børn og unge væk fra deres mange skærme. Hvis ikke det er deres smartphone, de sidder med i hånden, er det en computerskærm, som de sidder klistret op ad. Og når disse to skærme ikke har mere at byde på, bevæger børnene eller de unge sig videre til deres TV. De er således konstant afhængige af det, som der foregår foran dem på en skærm frem for det, som der reelt set finder sted omkring dem – men det kan du som forælder lave om på.

Vær et godt forbillede

Som forælder handler det nemlig blot om, at du skal motivere dit barn til at lave noget andet end hele tiden at sidde klistret til en skærm. Det kan du for eksempel gøre ved selv at engagerer dig lidt i familielivet. Ofte har man som forælder nemlig også en tendens til at slukke den ene skærm blot for at tænde op for den næste. Det er således en tendens, der er gået i arv til vores børn. Vær derfor et godt forbillede og læg din skærm fra dig og vis, at det kan være mindst lige så hyggeligt at være dem foruden.

Læs en kabale sammen

På den måde kan I, i stedet få snakket en masse sammen om de ting, som der rører sig i hverdagen, I kan lave noget lækkert mad sammen, I kan gå nogle lange ture og blot nyde den smukke, danske natur, eller I kan spille et spil. Det kan for eksempel være en kabale som 7-kabale eller Napoleon-kabale, alt efter hvad I finder mest interessant. Det er alt sammen noget, der synes ganske uforpligtende, men alligevel underholdende – og så er det noget, man sagtens kan være sammen om som familie uden skærme.

EFTERLAD ET SVAR