Mormor død

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er aldrig nemt at sige farvel til et elsket familiemedlem, og heldigvis er mange af os voksne, før det sker. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det bliver nemmere. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du håndterer både sorgen og alle de praktiske opgaver, når et familiemedlem går bort.

Respektér din egen sorg

Det allervigtigste, når et familiemedlem dør, er at give sig selv lov til at sørge. Selvom du har børn og søskende, som også kan have svært ved at håndtere situationen, må du ikke glemme dig selv. Hvis du ignorerer din sorg, kan den følge dig i baggrunden i mange år fremover. Nogle oplever også, at sorgen pludselig rammer som et godstog på et uventet tidspunkt.

Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv lov til at være i de svære følelser og acceptere, at et kært familiemedlem er gået bort.

… men respektér også andre måder at sørge på

Når det er sagt, så har vi alle forskellige måder at sørge på. Ofte kan nogle familiemedlemmer have svært ved at forstå andre familiemedlemmers måde af sørge over den afdøde på, og det kan skabe konflikt. Ofte vil nogle nemlig også blive beskyldt for slet ikke at sørge. Det er dog vigtigt at huske, at alle sørger forskelligt – og nogle gange er dem, der sørger mest, dem man mindst kan se det på.

Lad professionelle klare dødsboet

Mange har svært ved at give andre lov til at røre ved noget i dødsboet, når ens forældre, søskende eller bedsteforældre dør. Men det er ofte en god idé at lade professionelle håndtere det praktiske. Det er nemlig rigtig meget, der skal ordnes – især hvis dødsfaldet er sket i hjemmet.

Derfor er det en god idé at finde et firma, som specialiserer sig i dødsbo. Der findes flere forskellige rundt om i landet, og de er ofte meget professionelle. Og i modsætning til dig og din familie, er de vant til at håndtere folk i sorg. Derfor kan de hjælpe jer med at rydde op i dødsboet og køre ting enten hjem til jer eller på genbrugspladsen. Det sparer dig for meget arbejde, så du kan tage tid til at passe på dig selv og dine børn.

For at undgå slagsmål over dødsboet, er det også vigtigt, at I opfordrer den afdøde til at skrive testamente. Det vil lette processen for jer alle bagefter, og I undgår grimme og langvarige konflikter over arvestykker.

EFTERLAD ET SVAR