Pas godt på hele familien

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er vigtigt at passe godt på hele familien. Mange produkter i dag er tilsat en masse farlig kemi, som kan være usund eller direkte skadelig for dig og din familie. Det er særligt vigtigt at passe godt på familiens små, da børns krop er ekstra sart og modtagelig. De skadelige stoffer findes blandt andet i krops- og hårplejeprodukter samt i legetøj og andre hverdagsprodukter. Her får du en guide til hvilke produkter, du skal vælge med omhu, for at undgå den skadelige kemi.

Pas på personlig pleje

I personlige plejeprodukter er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvilke produkter du køber, da mange af produkterne kan være fyldt med allergifremkaldende eller hormonforstyrrende kemikalier. Det er ekstra vigtigt at tænke sig godt om med disse produkter, da de bliver påført direkte på kroppen, og dermed kan gøre større skade på dig og din familie. Hvis du vil passe godt på din familie, kan du blandt andet købe shampoo uden tilsætningsstoffer og cremer uden parfume. Også i deodoranter og læbepomader er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken kemi der er tilsat produkterne.

Pas på børnenes legetøj

Også på børneværelset kan dine børn risikere at blive udsat for farlig kemi. I øjeblikket er der særlig opmærksomhed omkring det populære legetøj kaldet squishies. Særligt hvis dette stykke legetøj er købt fra de populære sider med billigt legetøj fra Kina. Kina har ikke de samme regler for, hvilke kemiske stoffer legetøj må indeholde, og derfor skal du være opmærksom, når du køber legetøjet. Produkterne kan ofte være tilsat nogle kemiske stoffer, som ikke er gode for dit barn. Særligt hvis det er et produkt som barnet kan finde på at bide i eller tygge på, risikerer dit barn at blive udsat for den skadelige kemi.

Vær opmærksom ved tøjvask

Når du skal vaske hele familiens tøj, er det også vigtigt at være opmærksom på de uønskede kemikalier. Meget vaskemiddel indeholder parfume og andre kemikalier, som sætter sig i tøjet. Når tøjet bliver vasket i vaskemidler med parfume, sætter parfumen sig i tøjet. Selvom det dufter godt, kan dig og din familie på længere sigt udvikle parfumeallergi.

EFTERLAD ET SVAR