Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi har vist alle prøve på et tidspunkt i vores liv at få en sportsskade, som har betydet at man måtte sætte sin træning på pause i en periode – som endte med at man nærmest måtte starte forfra med det som man trænede sig op til. Hvis du har været så heldig, aldrig at have haft en sportsskade, så vær stadig påpasselig når du træner. Det er nemlig ikke særlig morsomt når det sker.

Hvad kommer en skade af?

En skade i kroppen undertræning er kort sagt en overbelastning af kroppens led eller muskulatur. Det kan både ske ved uheld som vrid eller som følge af en alt for hård og intenstræning, i en længere periode. Der findes flere forskellige former for skader, hvor nogle kan kategoriseres til at være akutte skader. Akutte skader er skader som opstår pludseligt, og som med det samme giver smerter der hvor skaden er opstået. Det kan f.eks. være en fibersprængning i låret, eller en forstuvning ved et vrid i foden.

En anden kategori inden for sportsskader, er en overbelastningsskade som kommer af gentagende øvelser som har givet så stor en belastning, at det overstiger vævets tolerance. Hvis du mærker efter i din krop, kan du allerede i et tidligt stadie, vurdere at du er ved at få en skade. Det betyder at vævet er ved at gå i stykker, og du derfor skal lade det restituere, inden du begynder at træne det igen.

Kan man mindske risikoen for skader?

Ja, visse skader kan du sagtens dæmpe ned undervejs, og inden skaden træder ind for alvor. Her skal du jævnligt have en kompressionsbehandling og massage, som går ind og ilter dit blod meget bedre, og på den måde, nemmere kan give næring til dit væv i musklerne.

Du kan læse meget mere om sportsskader og forebyggelse lige her.

 

EFTERLAD ET SVAR