Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Pæne og sunde tænder kommer ikke af sig selv – der skal arbejdes for det hele livet igennem. Det hjælper dog at prioritere tandsundheden allerede fra børnene er helt små, så de bliver vant til at holde en god mundhygiejne helt fra barnsben af. Her har vi samlet en række gode tips og tricks til, hvordan du lærer dine børn at holde en god mundhygiejne og vedligeholde de sunde tænder.

Børst tænder minimum to gange om dagen

Gør det til en rutine at børste tænder med dine børn både morgen og aften, så du er sikker på at børnene får det gjort. Ved at være med til tandbørstningen på badeværelset, kan du også sikre dig at de børster tænderne ordentligt – at de kommer rundt over det hele og børster tænderne længe og grundigt. Hvis du ikke synes at de kommer ordentlig nok omkring, så kan du vise dem, hvordan de skal gøre eller hvis du ikke synes de børste tænder længe nok, kan du sætte en timer på – så ved de, hvornår de er færdige.

Brug tandtråd

Tandbørstning er ikke nok – der skal tandtråd til for at komme ordentligt ind mellem tænderne. Tandtråd kan med fordel gøres til en rutine i forbindelse med tandbørstningen om aftenen, så du sikrer at dine børn kommer godt og grundigt rundt omkring i hele munden. Tandtråd er – ligesom tandbørstningen – en måde at forebygge bakterier og efterfølgende huller i tænderne. Det er altid bedst at tage sådan noget i opløbet, fordi selvom tandlægen ikke koster noget for børn, så kan den dårlige mundhygiejne fra barnsben blive en dyr fornøjelse for dem senere i livet.

Gå regelmæssigt til tandlægen

Ligesom tandbørstning og tandtråd er med til at forebygge baktier og huller i tænderne, så er en regelmæssig tur til tandlægen også en forebyggelse. Det er dog også en måde at tjekke om dine børn virkelig børster tænderne ordentlig, og så er det selvfølgelig også en måde at komme opståede problemer som huller i tænderne til livs, så det ikke går hen og bliver til smerter for barnet.

Overvej bøjle ved skæve tænder

Nogle børn er bare født med skæve tænder – spørg din tandlæge om dit barn har brug for bøjle, og hvis du får et ja, så er det en investering, som dit barn måske ikke bliver glad for med det samme, men helt sikkert vil sætte pris på senere i livet.

EFTERLAD ET SVAR