Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange børnefamilier døjer med ringorm. Se her, hvad det er, og hvordan I slipper af med det igen.

Hvad er en ringorm?

Mange børnefamilier oplever problemer med ringorm. Især børnefamilier, der har dyr. Navnet kan være misledende, da det ikke har noget at gøre med en orm. Ringorm er en form for hudsvamp, der er yderst smitsom. Derfor er det altså med at få styr på situationen, inden den udvikler sig yderligere.

Svampen viser sig i en ring, fordi den vokser væk fra centrum af en ring og kun viser sig i slutningen af cirklen. Det giver et ringformet udslæt, der kan forklare navnet; ringorm.

Udslættet er rødt og skællet, og det klør. Det viser sig typisk i huden og ansigtet, men det er også muligt at få svampeinfektioner på fødder og negle samt i hårbunden. Her er dog ikke tale om ringorme.

Hvorfor får børn ringorm?

Hudsvampe kan kan inddeles i tre grupper; jord, dyr og mennesker. De svampe, der forårsager ringorme, har oftest dyr som vært. I langt de fleste tilfælde skyldes ringorm da også smitte fra eksempelvis katte, hunde, hamstere, marsvin og lignende kæledyr. Det kan da også ske, at børn smitter andre børn. Voksne bliver kun i sjældne tilfælde smittet.

Hvordan behandles ringorm?

Ringorm behandles enten med en creme eller en tabletkur. Du kan finde medicin til det her. Tabletter er mest effektive, og derfor er de da også den bedste løsning, hvis hudsvampen er meget udbredt. Det samme gør sig gældende, hvis hudsvampen sidder i hårbunden, eller der er tale om fod- og neglesvamp.

Det er samtidig ofte lettere at bruge tabletter, når du skal behandle ringorm, fordi du ikke skal være påpasselig med, om cremen bliver tørret af ved berøring eller sidder fast i tøjet. Creme og tabletter kan fås både i håndkøb, men også som receptpligtig medicin.

Er du i tvivl om, hvorvidt du selv eller dit barn har ringorm, anbefales det, at du tager til lægen for at få det undersøgt. Ringorm er ikke skadeligt.

EFTERLAD ET SVAR