Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Ferien står for manges vedkommende lige for døren, og for mange er den allerede i fuld gang. Vi danskere elsker at rejse, og måden vi rejser på varierer meget fra familie til familie. Nogen sværger til sommerhus, mens andre hellere til på camping i det danske land. Der er også dem, der går efter “solgaranti” og tager flyet til  de græske eller spanske øer, Tyrkiet eller lignende. Endelig er der også dem, der pakker bilen og tager på kør-selv-ferier.

Glæden ved frihed – på få m2

Mange finder stor glæde ved den frihed, der er i en kør-selv-ferie. Man kan tage tingene i sit helt eget tempo. Det er ikke som at sidde i et flysæde. Man kan holde pause og strække benene, når behovet opstår. Det betyder naturligvis også, at det tager længere tid, da man på en bilferie godt og vel kører med en tiendedel af hastigheden af et fly. Man har med andre ord meget mere tid på ganske lidt plads.

Så selvom der er frihed, kan det også være meget tid at bruge sammenklemt. Især med mindre børn kan det være lidt af en prøvelse, at skulle sidde 10,15, 20 eller flere timer i en bil.

Glæden ved en god bog

En en af de ting, der for mange fungerer rigtig godt er lydbøger. Både for store og små er lydbøger gode. Tiden kan flyve afsted med en god fortælling, så tiden kan komme til at føles meget hurtigere, hvis man hører en god historie imens. Der findes masser af børnebøger, man sagtens kan have stor glæde af i hele bilen og ellers er der bare på med hørebøffer og lade sig glide hen. Du kan finde en masse lydbøger her.

Gode råd til førstegangs kør-selv-ferien

Hvis man aldrig har været på en kør-selv-ferie er det svært at vide hvordan ens børn reagere. At de er gode til at køre med ud til bedsteforældrene, betyder ikke at de er gode, når de først har siddet i autostolen i 8 timer. Man skal ikke være bange, men man gør sit til at sørge for at det går så godt som muligt. Et surt barn smitter nemlig hurtigt resten af bilen.

For det første kan det være en god ide at gå lidt på kompromis med sine principper. Eksempelvis omkring sukker og lignende. Ikke dermed sagt at man skal fylde sukker i dem i timevis, men en lille pose vingummi kan give en meget tiltrængt fredelig stund og gavne humøret lidt.

Det vigtigste er dog at have underholdning på plads. Medmindre man rejser om natten og forventer at de sover, skal de underholdes, og sådan er det bare. iPads kan være uundværlige, men det kan også tage overhånd og give hovedpine og måske endda køresyge.

EFTERLAD ET SVAR