Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man har gået i skole uafbrudt siden børnehaveklassen, så kan det være en god idé at holde et sabbatår – et år, hvor man holder pause fra studierne, og samler fornyet energi til den videregående uddannelse, der ligger og venter rundt om hjørnet. Et sabbatår kan bruges til mange forskellige ting, og det er helt sikkert det værd at holde et sabbatår, hvis man for eksempel er skoletræt, ikke ved, hvad man vil studere eller bare gerne vil ud og se verden. Vi har her samlet en lille liste over de ting, som du kan lave i dit sabbatår for at få mest muligt ud af det.

Bliv frivillig i udlandet

Hvis du gerne vil ud og se verden, så er det en helt oplagt mulighed at blive frivillig i udlandet. På den måde får du set en del af verden, og du hjælper samtidig også nogle af verdens fattigste. Det er en helt unik mulighed, som uden tvivl giver dig en oplevelse for livet. Det er meget sjældent at man har tid til og mulighed for at tage et helt år ud af kalenderen for at rejse, og det er en mulighed i et sabbatår – så lad være med at spilde hele dit sabbatår på kun at arbejde i Netto (selvom det helt sikkert ikke er dårlig måde at gøre dig klar til fremtiden på), og overvej at melde dig til frivilligt arbejde i udlandet. Det ser i hvert fald godt ud på en motiveret ansøgning.

Tag et sprogkursus i udlandet

Hvis du allerede nu ved, hvilken uddannelse du gerne vil søge ind på, men ikke helt har kvalifikationerne til det eller bare gerne vil gøre dig mere attraktiv for uddannelsesstedet, så kan et sprogkursus i udlandet være noget for dig. Mange uddannelser har specifikke krav til sproglige færdigheder, og det er måske krav, som man ikke helt kan leve op til med Engelsk på B-niveau i gymnasiet. Måske skal du have en certificering i, at du er god til engelsk eller tysk for at komme ind på din drømmeuddannelse, og det kan et sprogkursus i udlandet hjælpe dig med.

Det skal dog lige nævnes at det ikke er billigt at rejse til udlandet i flere måneder, så det der job i Netto er i hvert fald en god måde at spare lidt penge sammen til din rejse.

EFTERLAD ET SVAR