Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Nu er det snart et år siden at det blev lovligt for unge at få kørekort som 17 – årig. Det vil sige, der er gået et år af den 3-årige prøveperiode som regeringen satte i kraft for at undersøge, om det vil have en positiv effekt på mængden af trafikuheld blandt nye trafikanter. Idéen er, at de unge som får udstedt deres som 17 – årige skal ledsages af en erfaren bilist det første år, de har kørekort. Dette skal kunne gøre de nye bilister mere sikre i trafikken, inden de bliver 18 og skal kunne køre alene. Læs mere om kørekort til bil her.

Krav til ledsageren

For at kunne ledsage en ny bilist skal man være minimum 30 år gammel og have haft kørekort i minimum 10 år, hvor kørekortet ikke har været frakendt i den periode. Disse krav er til ledsageren, så den nye bilist ikke bare kan tage ud og køre med en ven som måske har fået kørekortet året før. Ledsageren skal desuden være tilstand til at kunne køre, hvilket vil sige, at ledsageren ikke må være beruset. Så selvom det måske virker smart, at den 17 – årige lige kan hente en fra julefrokosten, så er det altså ikke tilladt.

Problemet ved at udstede kørekort til 17 – årige

Selvom det står i loven, at man som 17 – årig bilist skal være ledsaget af en erfaren bilist, så er der mange unge som ikke overholder disse regler. Flere kørelærere kan nemlig lægge vidne til at have set flere af deres elever køre rundt alene, inden de er fyldt 18. Selvom politiet nogen gange stopper nogen af dem, så er der mange flere som ikke overholder reglen, og da der ikke er den store synlige forskel på 17 – årige og 18 – årige, så er det svært for politiet at stoppe dem. Reglerne er selvfølgelig sådan, da regeringen ikke mener, at 17 – årige ikke er klar til at kunne køre alene, og derfor vil dem der ikke overholder reglen være til risiko for trafikken.   

 

 

EFTERLAD ET SVAR