julefrokost
julefrokost

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes ikke meget, der er mere skønt end at have en hund at komme hjem til (hvis man ellers er et hundemenneske). Ubetinget kærlighed fra man træder ind af døren og en hund der er glad for at se dig. Samtidig kan børn lære utrolig meget om ansvar og pligtopfyldelse, hvis man har en hund i hjemmet. Det er trods alt ikke helt uden grund, at man finder en hund i godt hver femte familiehjem.

Det kan dog ikke understreges nok, at man aldrig bør anskaffe sig en hund, bare fordi det kunne være hyggeligt lige at have en hundehvalp. En hund kræver nemlig et stort engagement, og er langt mere krævnede end eksempelvis en hund. Bor man eksempelvis på tredje sal og er væk fra hjemme fra klokken 7 morgen til 17 eftermiddag hver dag, kan det godt være, at det ikke er den bedste ide i hele verden at få en hund der kræver opmærksomhed og gåture.

Har i tid til en hund?

En af de første ting man skal gøre op med sig selv om familie, er om man overhovedet har tid til at have en hund. For langt de fleste hunde kræver gåture, ikke bare en gang imellem men dagligt, og ofte mindst to gange dagligt. Har man ikke tid og overskud til dette, skal man overveje det meget kraftigt, om det er sagen.

Har i råd til at have hund?

En hund er dejlig, men den kan også være dejlig dyr. Udover de små ting der skal anskaffes som hundetegn, hundesnor og madskåle, så er der også de lidt dyrere ting. Forsikringer, foder, dyrlæger. Det kan nemt løbe op i et godt stykke over 1000 kroner om måneden. Så sidder man lidt stramt i det, kan det være en dårlig ide.

Hvad bruger i jeres weekender på?

En af de steder hvor en hund adskiller sig meget fra en kat, er dens evne til at være alene. Sådan en evne besidder hunde nemlig slet ikke på samme måde. For hvor man godt kan efterlade en kat i en weekend, hvis der er adgang til “toilet”, mad og vand, kan de klare sig et par dage. Hvis i er en familie, der godt kan lide at tage på ture og være væk et par dage, kan dette blive problematisk med en hund.

EFTERLAD ET SVAR