Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er et spørgsmål, som det næsten er umuligt at komme uden om, hvis man har børn: Må vi ikke få en hund?

Det er et spørgsmål, man ikke må svare på, uden at have tænkt det godt i gennem, uanset om svaret så er ja eller nej. Bor man i en lejlighed med i København på 4. sal, hvor man ikke må have husdyr, giver svaret måske lidt mere sig selv, end hvis man bor på en landejendom på det jyske hede med plads til en mindre kennel.

En hund kan være en helt fantastisk erhvervelse for familien. En hund kan lære dit barn rigtig meget omkring at have ansvar, om hvordan man behandler levende væsner. Dette  kan være en helt uundværlig læring i livet. Det kan være en helt fantastisk følgesvend til dit barn, og de kan blive bedste venner i mange år fremover, så det er ikke så underligt at dit barn synes det kunne være sjovt at have en hund, ikke mindst hvis andre af vennerne også har det.

Det skal du være opmærksom på

En ting man dog aldrig må gøre, er at sige ja til en hund, uden at tænke mere over, hvad der følger med, når man køber en hund. En hund er ikke bare et kæledyr, det er også et kæmpe ansvar. En hund skal luftes flere gange om dagen, og kan ikke være alene hjemme i længere tid hver dag, hvilket betyder, at er man væk fra 7 og morgenen til klokken 17 hver eneste dag, er det en rigtig dårlig ide at investere i en hund, da det aldrig vil være på dens præmisser.

Hvis man først har sagt ja til en hund, har man også sat nogle begrænsninger for familiens færden. Eksempelvis er det noget man skal have med i overvejelserne, når man planlægger familiens næste ferie, da hunden enten skal komme med, eller skal passes imens, man er væk, hvilket er bedst i et internat eller lignende, da men ikke bare kan have en til at komme og kigge efter hunden en enkelt gang om dagen.

Endelig er der det økonomiske ved at have en hund. Det er nemlig langt fra gratis. Udover at den naturligvis skal købes, og have mad, så skal den også til dyrlæge, og der skal købes udstyr til den. Der kan spares mange penge ved at købe det online (eksempelvis her), men det ændrer ikke ved, at der er en større udgift forbundet med at have en fir-benet ven i huset.

Som du kan læse i ovenstående, er der gode grunde til at købe en hund, men der er også gode grunde til at overveje det nøje, inden man træffer beslutningen.

 

EFTERLAD ET SVAR