nyt hus eller renovere det gamle

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Den danske økonomi har det for alvor godt igen. Væk er finanskrisens dystre tider, hvor alle markeder og økonomier var presset og sad fast uden udvikling og fremgang. Særligt boligmarkedet har i 2017 haft en markant fremgang, men hvordan vil boligmarkedet udvikle sig i det kommende år?

Udviklingen på boligmarkedet har været markant i 2017. Særligt i hovedstadsområdet. En prisvækst på næsten 9% fra 2016 til 2017 har været resultatet af, at vi endelig har sluppet finanskrisens tunge tåge og har fået gang i økonomien. Men udviklingen bliver ikke ved med at fortsætte så voldsomt. Nye låneregler skal nemlig ligge låg på udviklingen, for at sikre, at vi undgår overophedning af boligmarkedet. Og det er selvom, der er godt gang i økonomien.

Bolighandler er som ringe i vandet

Det er ikke kun ejendomsmæglere, som lever godt af de gode tider. For det første giver de mange bolighandler i 2017 nye økonomiske muligheder for både sælgere og købere, da der lægges nye lån og omprioriteres i privatøkonomien for de implicerede. Men også eksterne rådgivere, såsom boligadvokater nyder godt af den øgede bolighandel.

De trange år har tvunget mange sektorer så som boligadvokater til at tænke anderledes, og derfor oplever virksomheder såsom NemAdvokat, som tilbyder mere tilgængelige og digitale produkter til bolighandlende, fremgang i disse år. Deres succes er netop en afledt effekt af den øgede aktivitet i markedet, samt gentænkning af de klassiske produkter til bolighandlende. Når der er høj aktivitet, skal det også være nemt at handle, synes at være mantraet for succes.

Nye låneregler kan være vand på bålet

Der tales ofte om overophedning på boligmarkedet, og det er vigtigt for markedsudviklingen, at priserne på hus og lejligheder ikke udvikler sig hurtigere end købernes økonomi kan følge med. Netop derfor har man nu indført nye regler for at blive godkendt til boliglån. Sidste års prisvækst på de knap 10% vil derfor blive begrænset til 3-4% procent. Det er vurderingen efter at Dagbladet Børsen har talt med 9 cheføkonomer omkring emnet. De nye regler vil altså ligge en betragtelig dæmper på prisfesten.

Så er 2018 året, hvor du satser på at tjene godt på salg af dit hus, skal du måske sænke forventningerne lidt.

EFTERLAD ET SVAR