Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er skrevet meget om e-cigaretter, og det kan være svært at vurdere, hvad der er rigtigt og forkert. Ikke desto mindre bliver vi nødt til at forholde os til dem, hvis vi overvejer at skifte cigaretterne ud med en e-cigaret. Men er det et sundere alternativ? Her opsummerer vi den viden, vi har.

Forskning slår fast, at e-cigaretter er mindre skadelige

Der findes adskillige undersøgelser, der er både for og imod e-cigaretter. Der vides dog, at dampen fra e-cigaretter er mindre skadelig end almindelig tobaksrøg. Brugere af e-cigaretter har ifølge undersøgelse mindre af en række giftige og kræftfremkaldende stoffer end de rygere, der anvender almindelige cigaretter. Dog skal man tage undersøgelsen med et gran salt – e-cigaretter kan nemlig stadig være meget skadelige, viser undersøgelsen.

Brug e-cigaretter som et supplement i dit rygestop

Hvis du har svært ved at stoppe med at ryge, er det en god idé at supplere med e-cigaretter. De kan nemlig hjælpe folk med at tage hånd om deres afhængighed på en sikker måde, og det kan i sidste ende være det, der får dem til at stoppe med at ryge.

Det er dog vigtigt, at du ikke erstatter de almindelige cigaretter med e-cigaretter. Som udgangspunkt er ingen afhængighed god, og samtidig er der ikke nok forskning på området til, at der er belæg for at sige, det er sundere end almindelige cigaretter på længere sigt.

 

Leder du efter e-cigaretter, kan du finde en del her. Du finder også e-væske og tilbehør til dine e-cigaretter.

Vær opmærksom på dette

Når du vælger at skifte de almindelige cigaretter ud med e-cigaretter, er det en god idé, hvis du sætter dig grundigt ind i, hvad det gør ved dig. Samtidig bør du være opmærksom på, at det er en smule mere besværligt.

 

EFTERLAD ET SVAR