Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det kan være svært at vælge, hvad man skal studere. For mange unge menneskers vedkommende er det, når der skal vælges uddannelse, man baner vejen for resten af livet. Det vigtigste er derfor, at du som forælder er klædt på til at hjælpe med at træffe den rigtige beslutning for valg af uddannelse.

Du har nemlig en afgørende indflydelse på, hvilken vej dit barn vælger at gå – også selvom du altid har muligheden for at genoverveje din beslutning, så du kan træffe en ny, hvis det viser sig, at det ikke var den rette løsning. Her har vi samlet 4 gode råd, du kan bruge, når du skal tale om din børn om valg af uddannelse.

#1: Det nye uddannelsessystem

Først og fremmest skal du være klar over, at der er meget, der har ændret sig, siden du selv studerede. Sæt dig godt ind i, hvordan systemet fungerer, så du er bedst muligt rustet til at hjælpe dit barn med at træffe den rigtige beslutning.

#2: Hvilken læringsstil har dit barn?

Hvis du barn er god til at fordybe sig i bøger og ikke har et problem med at lave lektier, er gymnasiet en mulighed. Elsker dit barn i stedet at tilegne sig forskellige praktiske færdigheder, så er det måske mere en håndværkeruddannelse, han eller hun skal begynde på.

#3: Dan et overblik over uddannelser, der er relevante

Der findes adskillige steder, hvor man kan finde information omkring de forskellige uddannelser, der tilbydes – eksempelvis lederuddannelser, bachelor-uddannelser, erhvervsuddannelser og så videre.

#4: Besøg uddannelserne sammen

Er det muligt, bør du tage med dit barn ud og besøge de forskellige uddannelsessteder, der virker interessante. Det kan lade sig gøre hos de fleste uddannelser, hvor der tilbydes åbent hus – og det gør der på de fleste steder. Når I tager ud og er til stede fysisk, kan dit barn mærke stemningen, se de forskellige lokaler og tale med de elever, der går på uddannelserne nu. Når du tager til åbent hus-arrangement, kan I få svar på alle de spørgsmål, I brænder inde med.

EFTERLAD ET SVAR