trappe

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du har små børn eller planlægger at få det, er du naturligvis interesseret i at være godt forberedt. Det er der i midlertidig mange måder at gøre på. En af måderne at forberede sig på er ved at børnesikre hjemmet. Det inkluderer for eksempel at minimere skarpe kanter i hjemmet, men det inkluderer også ting såsom at børnesikre trappen til 1. sal.

Børnevenlig trappe

Hvis I har planer om at købe en ny trappe til huset, kan I med fordel købe en, der er børnesikker. Og hvad er en børnesikker trappe så, tænker du. Det behøver ikke at være så indviklet. Der findes som bekendt mange forskellige modeller, når det kommer til trapper. Hvis du vil gøre det nemmere for dit barn at benytte trappen og samtidig sørge for, at den ikke er mere besværlig at benytte end nødvendigt, kan du med fordel købe en trappe i klassisk form. Trapper, der snor sig, er enormt smukke og specielle, men de er langt fra børnevenlige. Desuden er det en fordel at vælge en trappe, hvor trinnene er af en vis bredde, således at det ikke stiller ekstra krav til børnenes fodarbejde. Se forskellige eksempler på trapper her.

Gør din nuværende trappe mere børnesikker

Hvis tilfældet er, at I allerede har en trappe, som I er glade for, eller ikke synes, at pengepungen rækker til en ny, er der naturligvis et alternativ. Du kan nemlig sagtens børnesikre din nuværende trappe. Hvis I er interesseret i at være sikre på, at børnene hverken kan kravle op eller ned ad trappen, kan I med fordel købe en gitterlåge, som kræver manuel åbning. I skal dog være opmærksomme på, at visse saksegitre indbyder til, at børnene bruger dem som stiger og derfor formår at kravle over dem. Køb derfor et almindeligt gitter. Hvis I ønsker, at børnene skal gå sikkert op og ned ad trappen, kan I undersøge muligheden for at montere et ekstra gelænder i børnehøjde, så de har noget at støtte sig til.

EFTERLAD ET SVAR