Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du har børn, hvilket vi går ud fra, at du har, eftersom du læser med her, så ved du også godt, at børn ikke bare er børn – de er også boligterrorister. Inden børnene boede du sikkert rent og pænt, og du vidste lige præcis hvad der skulle være i hvilke rum. Efter I fik børn har du nok fundet ud af, af medmindre det er boltet fast, så kan det sagtens skifte plads i huset. Stole bliver slæbt hen over gulvet, kasser bliver tabt, legetøj bliver smidt og det er alt sammen noget der uundgåeligt sætter sine tydelige spor i gulvene.

Skal i have et nyt gulv er det derfor en rigtig god ide at overveje grundigt, hvilken type der er der den bedste. Det kan være fristende at vælge den billigste løsning, fordi man godt ved at det ikke holder for evigt og kommer til at få en masse ridser og buler, så længe børnene er små.

Det billigste er ikke altid billigst

Billige typer af gulv som laminat og lignende er måske ikke en stor udgift nu og her, og man kan få lagt et klikgulv af en tvivlsom kvalitet for ganske få tusinde kroner i en stue eller lignende. Det er dog heller ikke så pænt som et rigtigt trægulv, og du kan være helt sikker på at det ikke holder lige så længe. Det betyder også, at der i de fleste tilfælde ikke går mange år før det skal skiftes. Det kan være i kalkulere med at skulle have et lækkert sildebensgulv når børnene er flyttet hjemmefra, eller i hvert fald er blevet større, men venter med det.

Det er dog ikke altid at det rent faktisk er den billigste løsning, at vælge den billigste løsning her og nu. Køber i eksempelvis massive gulve som disse, bliver det godt nok en større investering nu og her, men på sigt er det en bedre løsning. For det første er det flottere og for det andet, så er et massivt gulv næsten uopslideligt og det kan afhøvles eller slibes i nærmest det uendelige, hvilket er langt billigere end at skulle skifte gulvet til et nt laminat, hvis det først har stået på et par gange.

EFTERLAD ET SVAR