tagrens

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Foråret står for døren og det er ved at være tiden for at komme ud i haven. For mange menneskers vedkommende kribler i fingrene for at komme i havn og få styr på den udvendige ting i boligen. Nu har vi haft mange kolde og våde måneder, så det bliver da rart at få noget jord under neglene. En ting som er vigtigt at vedligeholde er taget på huset. Der findes mange former for vedligeholdelse af husets tag, en almindeligt tagrens, en algebehandling eller måske bør overveje at male taget. Vi giver en kort guide til at vedligeholde huset udvendigt.

Vedligeholdes af huset koster et sted mellem 2-20.000 kr. om året. Det selvfølgelig afhængig af hvad der skal laves, men spørger man en bankmand, bør man sætte omkring 20.000 kr. af til vedligeholdelse af huset årligt. Det kan være alt lige fra omlægning af haven, rensning af taget eller maling af huset. Mange af disse ting kan man gøre selv. I hvert fald kan man gøre forarbejdet til vedligeholdelsen. Hvis du vælger at få renset taget, enten med en almindelig omgang tagrens eller den store algebehandling er det en god idé at forberede små ting, som rensning af tagrende, rydde op i haven, samt lukke døre og vinduer inden tagrensningen går igang.

Ældre huse kræver mere udendørs vedligeholdelse

Det er primært ældre huse som kræver stor vedligeholdelse. På disse huse er det vigtigt du holder øje med træværket på huset. Det kan f.eks. være gavlbeklædning, vindskeder og tagudhæng, som ofte kan trænge til maling eller udskiftning. Ligeledes skal kloakkerne rundt om huset være vedligeholdt, samt rørinstallationerne til vand og varme kan trænge til en renovering. Det er dog vigtigt at man tjekker op på om forsikringen evt. dækker disse renoveringer. tag et forårstjek rundt om huset og hvis du synes der er noget som ser mistænksomt ud, så få en fagmand ud og kigge sagerne igennem.

EFTERLAD ET SVAR